Hur mycket socker innehåller en banan

Långweekend sista minuten, Hur ofta träna

Posted on Aug 07, 2018 by in ofta, hur, träna

relativt tunga styrkepass i veckan och gärna någon form av lågintensiv konditionsträning varje dag (exempelvis en powerwalk eller lugn joggingrunda). Eftersom jag får väldigt mycket frågor om just ben/rump-träning

så tänkte jag försöka svara på några av dem. Och det är den studien jag tänkte berätta om (1). Att verkligen trötta ut sig själv vid varje träningspass fungerar fint om du bara tränar kanske 2-3 dagar i veckan. Och glöm inte vardagsmotionen, den gör stor skillnad för din hälsa! Men kort sagt kan man säga att styrketräning är grunden, eftersom muskler både formar kroppen, bränner kalorier och gör dig stark nog att bära upp en övervikt under konditionspassen. Har du en fråga om träning? Testerna gick under namnet, frekvensprosjektet och gick ut att man delade upp väldigt duktiga norska styrkelyftare i två olika grupper: En grupp som tränade tre gånger i veckan och en grupp som tränade sex gånger i veckan. För den som vill träna så lite som möjligt men ändå nå upp till rekommendationerna så är detta ett bra alternativ, förutsatt att man har viss träningsvana innan. För dig som vill träna så lite som möjligt: Den allra effektivaste träningen, både för konditionen och styrkan, är riktigt högintensiv träning. Hur ofta krävs för att få det resultat man vill ha, och hur ofta måste man vila? Kan man göra flera saker samtidigt? Det är många olika faktorer som spelar. Å du menar jag om du är ute efter att forma kroppen, bygga muskler och att bli starkare. Dom kräver att du tar ut dig fullständigt varje pass, och detta kan vara riktigt obehagligt. Var dock noga med att inte gå ut för hårt i början, kroppen måste hinna vänja sig vid den ökade belastningen. Det går exempelvis inte att köra högintensiva intervaller varje dag, utan då får du blanda upp med mer lågintensiv träning. Det absolut vanligaste när folk styrketränar är nämligen att de tror att de behöver vara riktigt trötta efter varje träningspass. När styrkelyft kom till som sport någon gång i slutet på 1960-talet så kom de flesta utövarna från kroppsbyggningen och de tog med sig sina kryssning medelhavet april 2018 träningsmetoder därifrån. Det var faktiskt inte så att lyftarna som tränade sex dagar i veckan bara ökade mer i styrka.

Hur ofta träna

Ja dels har vi ju blivit skrämda med att vi måste ha vilodagar. Precis som med alla annan träning. Tränar man varje dag är det viktigare att återhämtningen blir ordentligt gjord. Wolf förändrade ganska snart träningen för de norska styrkelyftarna och de tränar numera alla med högre frekvens och lägre intensitet samt volym. Men det finns ingenting som hindrar en från att springa om man vill och inte får ont. Detta bauhaus duschblandare kräver också att du är relativt vältränad. Marklyft och bänkpress, det här är väldigt individuellt, och resultatet kommer bli halvdant för båda. Det är inte säkert att du alltid mår bra och känner träningsglädje om du tränar för ett lopp. Eller må bra och träna så lite som möjligt.

En vanlig fråga här på bloggen och bland mina kunder är hur oft a man ska träna.Varje dag eller varannan dag?

Hej och tack för din kommentar. Kommentera gärna efter inlägget om du saknar något eller har en fråga. Räcker det med två träningspass i veckan. Får vi hotmail inte den återhämtning vi behöver kommer vi inte bli övertränade. Det beror på, svar, foto, men se till att få upp pulsen och bli varm och svettig. Det där är faktiskt en av de mest vanliga klä frågorna jag får om just styrketräning och även på jobbet Barrys. Gör det du tycker roligt, vi ÄR skapade för att träna och röra på oss. Men vi kommer bli undervilade, så länge man är beredd på att man får kompromissa med sina förväntningar.

Om du vill träna mer än 7 pass i veckan (om vi antar att varje pass är en timma) finns det dock inga belägg för att det medför ännu bättre hälsa.Den här studien pågick i femton veckor upp till en större tävling och resultatet var en tydlig seger för sex gånger i veckan.


25 Comments

Leave your comment

Leave your comment