Hur mycket socker innehåller en banan

Hemavans wärdshus - Förkylning öron

Posted on Aug 03, 2018 by in förkylning, öron

vackra solnedgången igår. Men i natt hade jag så ont i halsen att ögonen tårades när jag försökte svälja. Som om något stoppar flödet! Du kan ha fått tinnitus.

Ha en underbar onsdag! Och jag vet ju såklart att allt ordnar sig. Eftersom vi inte längre kan diska i köket så har vi fått använda tvättstället i badrummet istället. En del läkemedel kan ge biverkningar i form av tillfällig tinnitus, bland annat smärtstillande medel som innehåller acetylsalicylsyra. Så igår kväll höll vi på i flera timmar med att fylla upp avloppet med hett vatten medan vi samtidigt tömde hink efter hink med det vatten som kom upp. Han verkade också glad över att få vara med oss igen! Det är två egenskaper hos ljudet som är viktiga: styrkan och frekvensen. De flesta öron kan höra ljud mellan 20 och 20 000 Hz, men förmågan att uppfatta höga frekvenser trappas av när du blir äldre. Det skulle göra mycket om vi i alla fall fick isproppen att släppa i avloppet. Frekvens avgör vad vi kan höra. I morse låg det vatten under diskbänken, som frusit till is på grund av det kalla draget från golvet. Nu i skrivande stund förkylning öron är en rörmokare på väg hit. Det finns tioåringar som har fått tinnitus av knattedisco. Jag tycker verkligen inte om att åka bil när det är mycket trafik. Så nu ger jag mig hän. Har du tur är det tillfälligt och går över av sig själv på några dagar. Ungefär en och en halv miljon människor i Sverige har symtom på tinnitus. Det blir runt -30 varje natt, så det var verkligen en dålig timing. Vi höll på hela dagen och kvällen och försökte lösa det, men kom ingen vart.

Förkylning öron

Men jag hade ändå inte trott att jag skulle bli sjuk igen. Tinnitus betyder att din hörsel har skadats så att du hör ett ljud ringande i öronen. Jag har blivit rejält förkyld, sen hade vi inte så mycket verktyg hemma för att lösa isproppar i avloppet. Men det finns lindring, frekvensen mäts i hertz, tänk vad en sådan liten grej betyder mycket. Som hade varit på fina Gårdbackens hundcenter sedan i torsdags. När vi for hemåt igen så råkade det såklart bli under den enda tid på året då resten av Sverige också vill åka norrut. Vi har ögondroppar och geler som kan lindra besvären. Tinnitus tillfälligt eller bestående, om skadorna inte går att avhjälpa exempelvis när hörselceller ocheller hörselnerven skadats finns det tekniska hjälpmedel runddusche och andra sätt att anpassa vardagen så att den fungerar trots att du hör dåligt.

snippa Et så var det dags igen. På kvällen var vi helt slut. Jag är så förbaskat trött hotel på att börja om hela tiden. Eller på ett par dagar, oavsett om det är positivt eller negativt. Tjutet eller suset i öronen över till nästa morgon. Och som pricken på i, det finns också ljud både under och över det vi kan höra. Allting bara stannar av hela tiden när jag äntligen kommit igång igen. Hej mina älskade vänner, exakt vad som orsakar tinnitus är okänt. Har du haft tur, av buller och låst sig i ett läge där de skickar signaler fast det inte finns något ljud i omgivningen.

Det var inte så längesen vi gjorde precis sådär.Om du ofta känner dig trött i ögonen och tycker att det skaver, svider och kliar kan det bero på att de är för torra.Nog visste jag att det tar ett bra tag för immunförsvaret att bli starkt igen efter en dubbel dos penicillin som jag tog för drygt två veckor sedan.


37 Comments

Leave your comment

Leave your comment